login
P-detachering, detacheren van talenten met (en zonder) een beperking< Tilburg

Vragen? Wij beantwoorden ze graag! Kijk of uw vraag hier bij staat of neem contact met ons op.

FAQ

Wat is de Participatiewet?

De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). Voortaan is er dus één regeling voor iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft.

Wat houdt de Banenafspraak en Quotumwet in?

Onderdeel van de Participatiewet is de Wet Banenafspraak. Het doel van de Banenafspraak is om meer mensen met een beperking aan de slag te krijgen. Als het werkgevers in Nederland niet lukt om het afgesproken aantal banen te creëren, kan de Quotumwet in werking treden. Deze wet verplicht werkgevers met 25 werknemers of meer om een aantal mensen met een beperking in dienst te nemen of anders een boete te betalen.

Tellen de detacheringen via P-detachering mee voor de Banenafspraak?

Ja, detacheringen via P-detachering tellen mee voor de kandidaten die tot de doelgroep Banenafspraak behoren en in het doelgroep-register zijn geregistreerd.

Hoe kom ik in contact met (geschikte) kandidaten voor mijn bedrijf of organisatie?

In de regio Midden-Brabant kunt u via het werkgeversservicepunt Werkhart www.wspwerkhart.nl uw vacature aanmelden of met een adviseur of werkmakelaar in gesprek om een geschikte kandidaat (of kandidaten) te vinden. Of vind een geschikt talent uit de regio op www.talentuitwerkhart.nl.

Welk tarief hanteert P-detachering voor deze dienstverlening?

Natuurlijk is het zelf in dienst nemen van een medewerker goedkoper dan P-detachering. P-detachering is een organisatie zonder winstoogmerk die u veel administratief werk uit handen neemt en meer flexibiliteit biedt Het tarief is afhankelijk van het salaris en de eventueel verminderde loonwaarde van de kandidaat. Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

Kunnen via P-detachering ook kandidaten zonder beperking aan de slag?

Ja, P-detachering kan ook ingezet worden voor andere talenten die - vanuit een uitkering - bij een werkgever aan de slag gaan. Neem gerust hierover contact met ons op.